Csokidarabos ropogós keksz 

2024.04.24

A csokidarabos ropogós keksz nemcsak finom és könnyen elkészíthető, de tökéletes választás akár reggeli kísérőnek egy csésze forró kávé mellé, akár délutáni nasinak egy pohár hideg tej társaságában. Ez a recept egyszerű összetevőkből áll, és gyorsan elkészül, így ideális választás, ha váratlan vendég érkezik, vagy egyszerűen csak kedvet kaptál valami édes ropogósra. Készítsd el ezt a csábítóan finom kekszet, és élvezd az ízeket és az aromákat, amelyekkel kényeztet 

Csokidarabos Ropogós Keksz


Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 bögre liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 bögre vaj, szobahőmérsékletű
  • 1/2 bögre barna cukor
  • 1/4 bögre fehér cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 bögre csokidarabok

A ropogós keksz elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (356 Fahrenheit fok).
  2. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  3. Egy másik tálban keverd össze a vajat, a barna cukrot és a fehér cukrot, amíg krémes állagúvá nem válik.
  4. Adj hozzá egyenként egy tojást és a vaníliakivonatot a vajas keverékhez, és alaposan keverd el.
  5. Fokozatosan add hozzá a száraz összetevőket a nedves keverékhez, és keverd, amíg egy homogén tészta alakul ki.
  6. Keverd bele a csokidarabokat a tésztába, hogy egyenletesen eloszlanak benne.
  7. Készíts kis gombócokat a tésztából, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyva közöttük némi helyet, mert a kekszek szét fognak terjedni sütés közben.
  8. Süsd a kekszeket előmelegített sütőben kb. 10-12 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.
  9. Miután megsültek, hagyd őket kihűlni a tepsiben néhány percig, majd áthelyezés előtt hagyd teljesen kihűlni egy rácsra.